Despre noi

Descarcati material de prezentare

Descarcati formular 230 pentru donatie

Descarcati formular 200 pentru donatie


RAPORT DE ACTIVITATE 2015 SANTA MARIA

Vizualizare raport


ASOCIATIA CRESTINA SANTA MARIA CRISTINA


Certificat Acreditare
Acreditare Santa Maria
Date de identificare
CIF: 32380854
Cont bancar : RO22 BACX 0000 2350 2001
Unicredit Tiriac Bank sucursala Pantelimon.
Adresa: Str. Rascoalei,nr. 21 A, Oras Pantelimon, Judetul Ilfov
Telefon: (+40)0766.861.513
Email: office@caminsantamaria.ro
Colaj Santa Maria

Dumnezeu ne-a dat porunca sa fim lumina oamenilor iar aceasta lumina sa ii faca sa vada faptele bune si sa aduca slava lui Dumnezeu.

Misiunea Asociatiei Crestine Santa Maria Cristina

Misiunea Asociatiei Crestine Santa Maria Cristina este ajutorarea semenilor in varsta, aflati la nevoie, indiferent de etnia, religia, varsta, sexul sau clasa sociala din care provin acestia. Organizatia noastra dezvolta servicii care abordeaza problematica sociala cu care se confrunta comunitatea, astfel incat sa contribuie la reducerea nevoilor persoaneleor varstnice aflate in dificultate si sa creasca nivelul de confort al acestora in ultimii ani de viata.

Conformandu-ne celei de-a 5-a porunci din Decalog – "Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie tie", asociatia isi asuma responsabilitatile ce ii revin pentru apararea valorilor fundamentale care stau la baza edificiului social, pentru ca societatea pe care dorim sa o construim, sa fie una morala, prospera, atat din punct de vedere economic, social, politic, cat si spiritual, cu un nivel ridicat de responsabilitate colectiva si individuala, coeziva social si generatoare de oportunitati pentru toti, inclusiv membrii ei, ajunsi la varsta a treia.

Nivelul scazut al veniturilor, costurile mari asociate traiului zilnic, diagnosticul complex, criza sistemului sanitar, au impins categorilor sociala a persoanelor varstnice intr-un impas ce pune in evidenta existenta unei probleme sociale majore.

Centrul asista un numar de 30 de persoane varstnice rezidente, care beneficiaza de gazduire si ingrijire permanenta. Cei mai multi dintre batrani nu isi pot asigura singuri o ingrijire adecvata tipului de diagnostic, iar familia nu poate asigura la domiciliu asistenta medicala 24/24. Se impune astfel, crearea unor conditii de gazduire permanenta sau temporara pentru persoanele varstnice adaptate tipului de necesitate indentificat.

In cadrul centrului de ingrijire si asistenta cu cazare pentru persoane varstnice incercam ca serviciile noastre sa ie la standarde europene, oferindu-le o raza de lumina in ciuda greutatilor traite de fiecare pana in prezent. Cel mai tanar locuitor are 65 de ani, cel mai in varsta are 96 de ani, telul caminului nostru fiind asigurarea unei batraneti demne, frumoasa si fara griji varstnicilor.


Scopul in care se intentioneaza folosirea banilor

Fondurile obtinute vor fi utilizate in sustinerea serviciilor catre beneficiari si pentru dezvoltarea altor componente utile asigurarii unor servicii de recuperare si asistare specializata pe tip de diagnostic. In acest sens, organizatia transfera sumele directionate de contribuabili inspre beneficiari, prin serviciile furnizate. Modalitatea de ajutor pentru Asociatia Crestina Santa Maria Cristina o reprezinta directionarea celor 2% de catre persoanele fizice, respectiv 20% in cazul persoanelor juridice si sub forma de produse alimentare cat si produse de curatenie


Detalii despre beneficiarii sponsorizarilor si donatiilor

Beneficiarii directi sunt persoanele asistate in central de ingrijire si asistenta persoanelor varstnice cu diagnostic medicale grave gen boala Alzheimer sau persoane cu boli in stadii terminale.

Beneficiarii indirecti sunt varstnici care nu au posibilitatea de a fi cazati, noi identificandu-le problemele reale si dorim sa ii sprijinim la domiciliul acestora.

Solutii pentru a sustine coerent efortul de a ingriji corect persoana varstnica pe care intentionam sa la implementam in viitor:

* Campanii de informare generala a populatiei privind modalitatea de sprijin a varstnicilor in dificultate si a famiilor acestora
* Informarea, educarea mediului de afaceri din Romania in vederea implicarii tehnice si financiare pentru dezvoltarea serviciilor sociale la toate nivelurile
* Sustinerea aportului caloric corect la masa zilnica a varstnicului cu probleme de nutritive prin donatiile de produse alimentare proprii
* Sustinerea activitatilor de terapie socio-ocupationala prin donarea sau asigurarea produselor si subansablelor necesare acestor tipuri de activitati.

Nevoile persoanelor varstnice aflate in situatie de pierdere totala sau partial a autonomiei (de cauza medicala, socio-medicala, psiho-afectiva) sunt diverse si costisitoare dar trebuie sa ne gandim ca e necesar sa le oferim parintilor si bunicilor nostrii o batranete demna, iar dumneavoastra prin ajutorul pe care il dati ati facut posibil acest fapt.Acte necesare pentru inscrierea in Camin:
Servicii Camin Santa MariaCopie C.I. si a certificatului de nastere al rezidentului si a intretinatorului;
Servicii Camin Santa MariaDovada Calitatii de asigurat (ultimul cupon de pensie);
Servicii Camin Santa MariaCopie dupa dosarul medical + retete de la medic,daca sunt prescrise medicamente;
Servicii Camin Santa MariaAdeverinta Medicala de la Medicul de Familie (care sa ateste ca nu sufera de boli contagioase);
Servicii Camin Santa MariaCopie dupa dosarul cu istoricul bolilor avute anterior;
Servicii Camin Santa MariaCererea de inscriere si contractul, completate la sediul nostru


Alimentatie Alimentatie Camin Santa Maria

Oferim o alimentatie echilibrata rezidentilor caminului nostru, in functie de problemele si dorintele acestora.

Mai multe informatii

Rezervare online Alimentatie Camin Santa Maria

Va oferim o modalitate rapida pentru rezervare, echipa noastra urmand sa va contacteze in cel mai scurt timp.

Mai multe informatii